Ders Çalışma Modellerimiz

Verimli ve etkili bir şekilde ders çalışma, bir öğrenciyi arzuladığı kariyer ve üniversite hedefine götürecek en önemli etkendir. Her öğrencinin algılama şekli, öğrenme süresi ve metodu farklı olduğu için öğrenciyi başarıya götürecek yolda yapılması gerekenler de farklılık gösterir. Verimli şekilde ders çalışılabilmesi ve bu çalışma sonucunda güzel sonuçlar alınabilmesi için her bir öğrenci için ayrı yol planı hazırlanması gerekir. Odtülüler Eğitim Kurumları’nda sunulan öğrenci koçluğu hizmeti ve rehberlik servisi bu noktada devreye girer. Öğrenci koçluğu hizmeti ile öğrenciye en uygun olan ders çalışma modeli belirlenir. Rehberlik servisi ile de öğrencinin zamanını en iyi şekilde nasıl değerlendirebileceği aktarılır.

Ders çalışma modelleri düşünüldüğünde öğrencilerin akıllarına en çok “ günde kaç soru çözmeliyim? “ ve “ günde kaç saat çalışmalıyım? “ soruları gelir. Bu soruların cevabı öğrenciden öğrenciye farklılık gösterir. Kimi öğrenci bir konuyu 2 saatte anlayabilirken kimi öğrencinin o konuya 5 saat ayırması gerekir. Rehberlik servisimiz ve öğrenci koçlarımız, gerekli analizleri yaparak, öğrencinin hangi alanlara ne kadar vakit ayırması gerektiğini saptarlar. Ayrıca öğrencilerin zorlandığı, düşük bir grafik çizdiği dersler veya konular, ek etüt çalışmaları ve soru çözüm etkinlikleri ile giderilir. Böylece zorlanılan konuların kısa zaman zarfında istenilen düzeye çıkarılması sağlanır.

Ayrıca kurumumuzda öğrencilerimize çalışma modellerini geliştirebilmeleri adına etkili okuma ve etkili dinleme ile ilgili bilgiler verilir. Böylece iyi bir öğrenme sürecinin olmazsa olmazı olan okuma ve dinleme etkinliklerinden alınan verim üst düzeye taşınmış olur. Odtülüler Eğitim Kurumları’nda “ kontrol güvene mani değildir “ anlayışı ile eğitim verilir. Bu eğitim modeli sayesinde, öğrencilerin sınav sonuçları, deneme ve tarama durumları ortak bir veritabanına kaydedilir. İstatistiksel grafikler ve yazılı sonuçlar sunan bu sistem sayesinde, öğrenciler eksiklik yaşadığı konuların dökümüne erişebilir, arkadaşları arasındaki konumunu saptayabilir ve rehberlik servisi ile buna göre bir çalışma planı hazırlayabilirler. Ayrıca velilerin de veli paneli üzerinden bu verilere erişebilmesi sağlanır. Böylece velilerin de öğrencilerin ders durumu hakkında fikir sahibi olması sağlanır.