Mezun Dershane

Üniversite hazırlık süreci, çoğu öğrenci tarafından öğrencilik hayatının en zor, en başa çıkılmaz aşaması olarak görülür. Her öğrenci ileride okumak istedikleri bölümü kazanabilmek adına ders çalışarak sınava en iyi şekilde hazırlanmaya çalışırlar. Fakat bazı öğrenciler bu süreçte başarısız olabilirler. Bu noktada aslında öğrenciler için çok büyük bir avantaj vardır. Diledikleri takdirde sınava tekrar girme hakkı olan öğrenciler yeni tabirle mezuna kalırlar.

Mezuna kalmak her ne kadar dezavantaj gibi görülse d e ne istediğini bilen ve hedefini yakalamak isteyen öğrenciler için avantajlı bir durumdur. Öğrenciler örgün bir eğitim almadıkları için dorudan sınav odaklı çalışmalarını daha iyi yapabilirler. Bu noktada almak istedikleri akademik destek için mezun dershaneleri öğrencilere kapılarını açmaktadır. Çoğu dershanenin mezunlar için açılan ayrı sınıfları ve onlara özel eğitim planları vardır.

Mezun dershaneleri mezun öğrencilere nasıl katkı sağlarlar?

Mezun dershaneleri çoğu zaman karma eğitim veren dershanelerdir. Örgün eğitimine devam eden öğrenciler de aynı dershanede yer alır fakat mezunlara farklı bir sınıf açmak mezunlar için daha yararlıdır. Mezuna kalmış öğrencilerin gün içinde dershaneye gelebilmek için diğer öğrencilerden daha fazlı vakitleri vardır. Bu yüzden mezun dershaneleri onlar farklı bir sınıfta kendilerine uygun zaman dilimlerinde eğitim alırlar. Mezun öğrenciler sınav ortamına daha yatkın öğrenciler oldukları için derslerine iyice odaklandıkları sürece başarılı olmaları an meselesidir. Bu noktada yine en büyük görev mezun dershanelerindedir. Öğrencilerin önceki sınav dönemdeki başarılarına göre onlara uygun bir çalışma planı oluşturup onları istedikleri bölüme en iyi hazırlarlar.

Mezuna kalan bazı öğrenciler bu süreci hayatlarından kayıp olmuş bir yıl olarak düşünebilmektedir. Aynı zamanda arkadaşları üniversiteye giderken onların tekrar sınava hazırlanması da bir moral bozukluğu yaratabilmektedir. Yine bu süreçte onlara en çok psikolojik desteği mezun dershaneleri yapmaktadır. Mezun dershanelerinde çalışan rehber öğretmenler, mezuna kalmış öğrencileri bu sürecin boşa giden bir zaman dilimi olmadığını idealleri yolunda attıkları bir adım olarak görmelerini aşılarlar. Mezuna kalmak bir zaman kaybı değil tam aksine ileride daha da pişman olmamak için verilen bir fedakarlıktır.