Sıfırlama Tekniği Mentörlüğü ile Öğrenciler Hangi Kazanımları Elde Eder

•Ders çalışma azmi, hırs ve kesinlik;
•Etkili,düzenli ve istikrarlı ders çalışma alışkanlığı ;
•Odaklanmayı maksimuma çıkartır;
•Başarıya içselleştirir;
•Zamanı verimli kullanır;
•Alternatif düşünme şekilleri geliştirme;
•Uygulamalarla negatif durumlardan kurtarma;
•Öğrenciye öğrenmeyi ve çalışmayı öğretir;
•Öğrencinin davranışlarını gözlemleyerek ona yol haritasını belirleme;
•Duygusal alt yapının nelerden kaynaklandığını ortaya çıkarma;
•Öğrencinin hedeflerini gerçekleştirebilmesi için lüzumlu yönlendirmeleri yapabilme;
•Öğrencinin öğrenme stratejilerini belirleme ve bu stratejileri tüm eğitim süreçlerine uyarlama;
•Öğrencinin geçmişten süre gelmiş istenmeyen alışkanlıklarından kurtulmasına yardımcı olabilme;
•Öğrenciyle beraber öğrencide istenilen sonuçların alınabilmesi adına ebeveynlere de koçluk ve danışmanlık yapabilme;
•Anne babaları nasıl, ne vakit ve ne şekilde yönlendirebilme;

Sayın Velilerimiz Sevgili Öğrencilerimiz
Burada size verimli ve tam öğrenmenin nasıl gerçekleşeceğinden bahsedeceğim. Hataları nasıl sıfıra indirebiliriz,sorunları hatasız nasıl öğrenebiliriz; bu konu ile ilgili bir ufak bir anaktot yazacağım. (Sıfırlama Tekniği) Sınavlara hazırlık süreci, çok yorucu ve can sıkıcıdır. Eğer belli derslerden sınav formatına (YGS-LYS-KPSS) uygun hazırlanmazsanız, güçlük çekersiniz. Şimdiye kadar, sınav formatına uygun hazırlanmadık mı dediğinizi duyar gibiyim. Anlatacaklarımı okuduktan sonra bana hak vereceksiniz eminim.Önce şunu söyleyeyim; hususi içerikli herhangi bir dersin (biyoloji, tarih ve coğrafya gibi) ÖSS seçiminda gelen soruları dersin tamamını sual meydana getirecek şekilde sorulmuyor mu sınavlarda? Yani; bir tarih veya biyoloji sorusunu yapabilmek için, biyoloji yada tarih müfredatının tüm bunlarnı bilmeniz gerekmiyor mu?Evet dediğinizi duyar gibiyim.

Bunu su anda uyguladığınız programda yapabiliyor musunuz, tabii ki hayır. Konuları 9-10 aya yayarak öğreniyorsunuz. Peki bir romanı 9-10 aya yayarak okumaya çalışırsanız, bir şey anlayabilir misiniz?

Kopukluk olur değil mi ? Peki dershanelerde mevzuları bu kadar süreye yayıp bitirmiyor musunuz? Ondan sonra devamlı konu öğreniyorum fakat puanım bir türlü istediğim oranda artmıyor diyorsunuz.

Puanızının artmamasının sebebi yalnız sizin iyi çalışmamanızdan mı yoksa, sizin uyguladığınız programdan mı kaynaklanıyor?

Bence uyguladığınız program sizi verimsizliğe itiyor. Doğrusu bilgiler bir taraftan beyne doluyor arada süre fazla olduğundan, unutuluyor.

Birinci hafta bir konu, ikinci hafta başka bir mevzu, sürekli doldur boşalt… Oysaki , imtihan sorusunu yapabilmek için, tüm müfredatın beyninizde olması gerekiyor. Şu andaki sisteminizde mümkün mü? Doğal ki değil…

Çünkü dershane sistemi buna izin vermiyor. Fakat siz bu verimsizliğin kolaylıkla üstesinden gelebilirsiniz.

Burada iyi mi çalışmanız gerektiğini anlatacağım; etken çalışma ve sabit çalışma nasıl olur bunlardan bahsedeceğim, bildiğiniz çalışma sistemlerinden farklı olarak.

Öncelikle şunu belirteyim, bu programı uygulamak için, gmeşhurk 4-5 saatlik çalışma süresine ihtiyacınız var. Bu programı sadece başına uygulayamıyorsanız, koçluk için bizlerden destek isteyin.

15-20 günde, shususi derslerden herhangi birini hatasız hale getirebilirsiniz. Bunu okuduğunuzda şaşırmış olduğunızı görür gibiyim, fakat sabredin, bana hak vereceksiniz.

4-5 saatin yaklaşık 1.5-2 saatini, aktif çalışma dediğimiz modelle öncelikle shususi dersler için ayırmanız gerekiyor. Bu modelle çalışmayla, 2.5-3 ay şeklinde bir sürede tüm shususi derslerden, hatasız hale gelebilirsiniz.

Hala iyi mi olacak bu iş dediğinizi duyar gibiyim… Merak etmeyin anlatacağım…

Öncelikle bu çalışma evde kendi başınıza bir çalışma olduğu için, bazı kaynaklara ihtiyacımız olacak. Hemen derhal her öğrencinin evinde olan konu anlatımlı kaynaklar ve 30 yöreında da tam tecrübe etme kitapçığı.

Etken çalışma ile, sözel derslerin herhangi birini (tarih dersi örnek olsun) 15-20 günde iyi mi hatasız hale getirebilirsiniz?

ÖRNEĞİMİZ TARİH DERSİ: Öncelikle iyi hazırlanmış bir mevzu anlatımlı kaynağa ve 30 tane tam denemeye (lys-ygs tarzında) ihtiyacımız var… İşin çoğunu bunlarla halledeceğiz. Kitapları doğru kullanabilirsek herşeyi kendi kendimize çok hızlı ve rahatça öğrenebiliriz.

Gmeşhurk çalışacağımız ders saatinin 1.5-2 saatini sözel bir dersin tüm bunlarnı çalışacak şekilde ayırıyoruz. (tamamını kısa sürede öğrenmeniz gerekiyor çünkü sınavdaki soruları yapabilmek için 4 senelik müfredatı aynı anda bilmeniz gerekiyor)

Bu kısmı, etken çalışma diye adlandırıyorum. Öncelikle mevzu anlatımlı kitabı baştan aşağı 5-6 gün benzer biçimde bir sürede (yalnız kitabın konu anlatımlarını) günde 1.5 2 saat okuyarak özet çıkartarak bitirmeniz gerekiyor. Averaj 200-250 sayfalık bir kitap, günde 2 saat okunarak 5-6 gün benzer biçimde bir sürede okunabilir değil mi?

Peki bu şekilde kitabı okuyarak imtihan sorularını yapabilecek hale gelebilir misiniz? Olmaz tabii ki sözlerinizi duyar gibiyim… Haklısınız.

Peki bu şekilde okuyarak, kitabın içinde ne var ne yok öğrenebilir misiniz? Kitabı bitirmenin verdiği psikolojik rahatlığı hissedebilir misiniz? şu demek oluyor ki şu demek oluyor ki, kitapla birazcık dost olursunuz… Bu kısımlarda hem fikiriz değil mi? Güzel…

Peki bundan sonrasında ne olacak? Bu kitabın sınavda size her noktası sorulmuyor mu? Hatta mevzular iç içe sokularak dipnotları bile soru hale getirilmiyor mu? Doğrusu bütün bir ekmek şeklinde, yut yutabilirsen… Yutulur mu, hayır?

Ne yapmak gerekli yutmak için, ufak ufak parçalara ayırmak gerekli… Bu nasıl olacak ? Denemelerle olacak. Hani 30 tane tam deneme almıştın ya, onlarla… Daha önce 5-6 gün süresince okumuştun ya, bu işin ısınma kısmıydı. Antrenmana çıkmadan önce meydana getirilen ısınma hareketi benzer biçimde… asıl iş bundan sonra başlıyor… Parçala, böl ve yut yöntemiyle…